Livet til villaksen

Villaksens liv er en reise. Den fødes i elva og lever første delen av livet sitt der. Så vandrer den ut i havet og vender først tilbake til elva når den er kjønnsmoden, for å gyte. Laksen er en av få fiskearter som kan leve både i ferskvann og saltvann.

(Kilde: Miljødirektoratet)

Animasjonsfilm om gyro

Se hvordan laksen påvirkes i denne animasjonen om Gyrodactylus salaris

(Kilde: Miljødirektoratet).

Kartet viser alle offentlige, godkjente desinfiseringsstasjoner i Drivaregionen. Det finnes flere, f.eks. ved Usma og Batnfjordelva, som ikke er tilknyttet til desinfiseringsregisteret, men som er godkjent av Mattilsynet.

Kartet viser alle offentlige, godkjente desinfiseringsstasjoner i Drivaregionen. Det finnes flere, f.eks. ved Usma og Batnfjordelva, som ikke er tilknyttet til desinfiseringsregisteret, men som er godkjent av Mattilsynet. (Fotograf: Michael Puffer)

Kartet viser fredningssonen i elven Driva som begynner ved hengebrua ved Vermøy, forbi Driva kraftverk og fiskesperra i Driva og slutter ved gamle Romfo bru.

Kartet viser fredningssonen i elven Driva som begynner ved hengebrua ved Vermøy, forbi Driva kraftverk og fiskesperra i Driva og slutter ved gamle Romfo bru. (Fotograf: Michael Puffer)

Nyheter

Desinfeksjon av fiskeutstyr i 2018

Desinfeksjon av fiskeutstyr er et viktig tiltak for å unngå spredning av lakseparasitten Gyrodactylus salaris til andre vassdrag. Derfor er det viktig at alle som fisker i elvene Driva, Litldalselva, Usma og Batnfjordelva tar i bruk desinfeksjonstilbudet som finnes i regionen.

Les mer

Abonner på nyheter

Vi er opptatt av å informere dere så fort det skjer noe interssant i prosjektet. Ved å abonnere på nyhetene, får du automatisk melding når vi har lagt ut noe nytt.

Les mer

Hold elvebredden ryddig om våren

Rusk og rask kan bli tatt av flommen og forsøple naturen. Derfor oppfordres alle til å ta seg en tur langs elvebredden for å rydde bort de tingene som i utgangspunkt ikke skal være der.

Les mer